Bahan-bahan kek :
* 8 biji telur
*2cawan tepung
*2 tea spoon soda bicarbonate
*1 cawan susu pekat
*4table spoon mentega
Bahan-bahan untuk air gula :
*2 cawan gula
*2 cawan air
Cara-cara :
- memula buat air gula dulu...msk gula hangus dulu...pki api kecik (hati-hati semasa masuk kan air)then tepikan tggu smpi sejuk
- Ayak tepung and soda bicarbonate byk kali..mcm aku buat 3 kali jer (seblah mls nk ayak byk2 kali)
- pukul mentega dan susu smpi kembang...lepas 2 masukkan telur....
* pukul lagi smpi kembang then masuk kan tepung dan selang selikan dgn air gula td...pukul smpi tepung dan air gula td abis...
Jgn risau klu tgk rupe or teksture die cair..mmg mcm 2 rupe die lepas 2 boleh la bkar dlm oven selama 45min or smpi msk...nie la rupe kek gula hangus or ade org panggil kek sarang semut..
Sowi la klu picture nie blur tp aku nk tunjuk kan korg yg sarang die mmg menjadi ok...kpd uolls semua SELAMAT MENCUBA~
No comments:
Post a Comment